Fuschia Glitter Pointer

Text från wikipedia

Hej!:)
Jag sökte på "panfu" på wikipedia!
Kolla vad som kom upp då:
Där får ni se när panfu skapades och av vilka o.s.v;)

Panfu

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Panfu
Logopanfu2.jpg
Alexa-ranking 298 379
Kommersiell Ja
Språk Svenska (men finns även i tysk, fransk, spansk, holländsk, polsk, engelsk, norsk, finsk, dansk, portugisisk och turkisk version)
Registrering Krävs, men kostar inget.
Ägare Young Internet GmbH
Skapare Kay Kuehne & Moritz Hohl
Startad December 2007: tyska
Februari 2008: franska, spanska, holländska
April 2008: polska, engelska
Juli 2008: svenska, norska, finska, danska
Juli 2010: portugisiska
September 2010: turkiska
Status Online

Panfu är en virtuell värld för barn och ungdomar mellan 6 och 13 år. Spelarna kan efter kostnadsfri registrering skapa en egen panda. Med denna avatar kan spelarna chatta och spela mini- datorspel med varandra, lära med hjälp av lärspel i en lekfull omgivning och genomföra äventyr runt om på ön ”Panfu”.

Innehåll

[göm]

Historia [redigera]

Panfu grundades av Kay Kuehne och Moritz Hohl i december 2007. ”Panfu” är ett konstlat ord sammansatt av ordet ”panda” och det kinesiska ordet för lycka, ”fu”. [1] I juni 2009 hade Panfu redan fler än 10 miljoner användare, vilket gjorde det till den största virtuella världen för barn i Europa. [2] Sedan dess har användarantalet enligt ägarna stigit till 15 miljoner och spelet har översatts till 12 språk. [3]

Säkerhet i Panfu [redigera]

Enligt utgivarna har säkerhet högsta prioritet i Panfu. Ett ordfilter förhindrar verbala attacker samt varnar eller till och med spärrar spelare som inte följer reglerna. Dessutom är chatten internationellt bevakad av moderatorer som kontrollerar varje ord och som kan stänga av spelare som återkommande överträder reglerna. Därutöver finns en säkerhetschatt, med vilken barnen kan välja bland fördefinierade ord och meningar. [4] Med hjälp av denna förhindras att de oftast minderåriga spelarna ger ut privat information. Panfus regler förbjuder allt utbyte av information om personerna bakom avatarerna. [5]

Panfu-världen [redigera]

På ön Panfu kan spelarna besöka olika delar med sina avatarer: Staden, den gamla hamnen, djungeln, vulkanen, ladan,osv. Överallt finns minispel som spelarna kan spela själva eller tillsammans med andra. I chatten kan spelarna prata med varandra och hjälpa varandra att klara spel och äventyr. Spelare som spelar minispel belönas med pandamynt, vilka sedan kan användas som betalning vid köp av kläder, saker eller husdjur. Alla spelare har en trädkoja som kan inredas.

Lärspel [redigera]

En del av spelet Panfu utvecklas i samarbete med pedagoger och lärinstitut. Spelets innehåll ska förmedla kunskap på ett lekfullt sätt. I "undervattensskolan" finns flera lärspel där barnen till exempel kan lära sig engelska.

Guldpaket [redigera]

Panfu är principiellt ett gratis onlinespel. Vissa funktioner kan däremot endast användas av spelare med ett så kallat "guldpaket". Detta medlemskap kan köpas för 1, 3, 6 eller 12 månader. Medan den kostnadsfria versionen ibland visar barnvänlig reklam är spelet reklamfritt för ”guldpandor”.

Referenser [redigera]

  1. ^ 3sat Bericht über Panfu
  2. ^ Artikel über Panfu
  3. ^ Panfu Über Uns
  4. ^ „Die Welt“ über Sicherheit im Netz
  5. ^ ”Panfus regler”

Externa länkar [redigera]

Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Panfu"





Ni kan ju också söka på panfu där, så får ni upp lite bättre;) Detta såg rätt rörigt ut va?!^^


Kommentarer
Postat av: Glory

Mammzen,jag försöker att ta kort,som du skrev! Meen det funkar inte... du kanske kan förklara för mig på panfu? Men jag testar igen...



puss och kram/// glory



Ses på panfu,Mammzen

2011-02-19 @ 10:10:42
URL: http://monyglory.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Skriv din kommentar här :) Men som ni vet: Inget taskigt!♥:


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback